ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ι.Ν.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΠΑΡΟΡΙΟΥ

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΡΕΣΒΎΤΕΡΟΣ ΟΔΥΣΣΈΑΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΎ ΑΓΊΩΝ ΘΕΟΔΏΡΩΝ ΠΑΡΟΡΙΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ 'ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ' ΕΙΘΕ Ο ΝΉΠΙΑΣΑΣ ΘΕΌΣ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΗΜΏΝ ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΜΌΝΙΜΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΌΛΩΝ ΜΑΣ

I.N.AΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΠΑΡΟΡΙΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ 2014-2015






ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΏΝ ΑΚΟΎΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΊΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ 2014-2015

23/12 5:00 μ.μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΙΕΡΏΝ ΩΡΏΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
24/12 7:30 π.μ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
25/12 5:00 π.μ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ...
27/12 5:00 μ.μ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
28/12 7:30 π.μ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ


2015 1/1 7:30 π.μ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΓ. ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΕΤΟΣ
4/1 5:00 μ.μ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΏΝ ΩΡΏΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ
5/1 7:30 π.μ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΟΣ ΑΓΊΑΣΜΟΣ -ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΙΩΝ
6/1 7:30 π.μ. ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΜΕΓΆΛΟΣ ΑΓΊΑΣΜΟΣ
7/1 7:30 π.μ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΌΜΟΥ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

EYXEΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ TΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΟΡΤΕΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ

΄΄ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ΄΄


Για τις Άγιες ημέρες των εορτών  ευχόμαστε χρόνια πολλά,καλή Χρονιά και κάθε οικογενειακή και προσωπικη ευτυχία στους Απανταχού ευρισκόμενους Παρορίτες και φίλους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδαλής Θεόδωρος

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κορδαλής Παναγιώτης

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΡΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Στης 12 Δεκεμβριόυ τιμήθηκε η  Ιερά μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού.Στο παρόρι όπου υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου τελέστηκε θεία λειτουργία από τον πανάξιο Ιερέα του χωριού μας π.Οδυσσέα Γκούμα,και με τους συγχωριανούς μας Παρορίτες αλλά και προσκυνητές από τα γύρω χωριά να δίνουν το παρών ευλαβικά στη χάρη του.Μετά τη θεία λειτουργία προσφέρθηκε μπακαλιάρος και κρασί ,έθιμο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια την ημέρα αυτή ο συγχωρεμένος μπαρμπα-Κώστα Κορδαλής η Τσιμπούκας όπως τον ξεραμε εμείς οι Παρορίτες.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)



img 4295 0
Στο κατάμεστο από πιστούς Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Ο δι’ ημάς νηπιάσας Θεός», την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επίκαιρη ομιλία υπό του κ. Κωνσταντίνου Βαλτινού, Θεολόγου – Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμ­νους και κάλαντα, τα οποία απέ­δω­­σε η πολυμελής χορωδία και η πα­ραδοσιακή ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μου­­­σικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου ενώ τους ύμνους προλόγισε ο κ. Λαμπρινός Καλλιακούδας.
Την εκδή­λω­ση έκλεισε ο Σεβα­σμιώ­τα­τος Μητρο­πο­λί­της Φθιώτιδος κ. Νι­­­κόλαος, ο οποίος αφού συνεχάρη τον χοράρχη, τα μέλη της χο­ρω­δίας και της ορχήστρας και τον παρου­σια­στή, αναφέρθηκε στο μεγάλο και κοσμοσωτήριο γε­­­γονός της εναν­θρω­πήσεως του Θεού Λόγου τονίσας ιδιαιτέρως τον σκο­­­πό της ενανθρωπήσεως του Θεού, που είναι η θέωση του αν­θρώ­που.
Αμέσως μετά την εορταστική εκδήλωση στην διπλανή αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο τα Εγκαίνια της 1ης Εκθέσεως Υφαντικής Τέχνης.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα υφαντικής, τα οποία δημιούργησαν οι μαθήτριες της Σχολής Υφαντικής της Μητροπόλεως, που στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου, με 6 αργα­λειούς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία της και προσφέρει σπάνια και περιζήτητα έργα υφαντουργίας.
Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά και να προμηθευτεί τα υφαντά που δημιούργησαν με ζήλο και μεράκι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι πρώτες μαθήτριες της Σχολής.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Καθηγήτρια και τις μαθήτριες που έδειξαν επιμέλεια και πολύ γρήγορα κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα τόσο σημαντικό έργο, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και διάδοση της υφαντικής τέχνης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες 9-12π.μ. και 5-7μ.μ.
Στις δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Υποδιοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης Γεώργιος Καρπέτας, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, ο τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Φώσκολος, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης με Καθηγητές και μαθητές, άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών, ιερείς της πόλεως και πλήθος κόσμου.
img 4189 0
img 4204 1
img 4208