ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΡΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΚΑΜΝΟΥ ΟΙΤΗΣ

 
 
 
 
Πανηγυρικός υπήρξε φέτος ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό μας. Ο Πατήρ – Ευστάθιος είχε ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις στους πιστούς του χωριού και απέσπασε τα θετικά σχόλια και τις ευχές όλων για τις ενέργειές του.
Συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής των Αγίων, τέλεσε Μέγα Εσπερινό με περιφορά της εικόνας, η οποία ήταν όμορφα στολισμένη με γαρίφαλα και ορχιδέες ενώ τελέσθηκε και αρτοκλασία.
Στον Μέγα Εσπερινό πλην του πατέρα Ευστάθιου, συλλειτούργησαν και ο Πατήρ Σπυρίδων Καραούζας, εφημέριος του χωριού Αγίας Παρασκευής Λοκρίδας και ο Πατήρ Οδυσσέας Γκούμας, εφημέριος του χωριού Παρόρι Βοιωτίας. Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αράχοβας κ. Ιωάννης Τρομπούκης και ο Ανθυποπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς κ. Παρασκευάς Γκίκας, οι οποίοι κατά την περιφορά υποβάσταζαν την εικόνα των Αγίων. Επίσης παρευρέθη σύσσωμη η εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού Παρόρι καθώς και οι ιεροψάλτες του χωριού.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Αράχοβας κ. Ιωάννης Τρομπούκης, μίλησε στους εκκλησιαζόμενους για την γιορτινή ημέρα, τόνισε τις δύσκολες ημέρες που περνάμε και τις δυσκολότερες που θα έρθουν, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε με την πίστη μας στον Θεό και την αγάπη μας στον συνάνθρωπο. Ευχαρίστησε τον Πατήρ – Ευστάθιο για την πρόσκληση που τους έκανε ώστε να παρευρεθούν στον εορτασμό του Ναού, ενώ ανέφερε και άγνωστες σε εμάς πράξεις βοήθειας και αλληλεγγύης του ιερέα μας στο χωριό Παρόρι. Με τις ευχαριστίες του, δώρισε στον Πατέρα – Ευστάθιο εκ μέρους της Εκκλησιαστικής επιτροπής Παρορίου, καινούργια ιερατικά άμφια. Μία κίνηση που συγκίνησε εξαιρετικά τον ιερέα μας ο οποίος ανταπέδωσε την αγάπη και τις ευχές που έλαβε.
Αφού μοιράστηκε ο Άρτος, ο Πατήρ – Ευστάθιος προέβη στην επόμενη έκπληξη που είχε ετοιμάσει. Κάλεσε όλο το εκκλησίασμα στο Πνευματικό κέντρο του χωριού, όπου είχε ετοιμάσει τραπέζι με φαγητά για όλους. Σαλάτες, τυρί, κοκορέτσι, ψητό κατσικάκι, πίτες, πατάτες φούρνου, κρασί και γλυκά που όλοι μας γευτήκαμε.
Οι πράξεις του αυτές σχολιάστηκαν πολύ θετικά από όλους, οι οποίοι ευχήθηκαν στον αγαπητό μας ιερέα χρόνια πολλά για την ημέρα, για την εορτή της κόρης του Κωνσταντίνας και να έχει υγεία και προκοπή.
Ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, ο Ιερός Ναός στολισμένος για μια ακόμη φορά, υποδέχτηκε τους πιστούς. Με την παρουσία του, μας τίμησε για άλλη μια φορά ο τ. Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων κ. Δημήτρης Μητσόπουλος ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές εξελέγει πρώτος σε σταυρούς με τον συνδυασμό του, κάτι που για μας δεν είναι έκπληξη, μιας και πρόκειται για ένα ξεχωριστό άνθρωπο με σπάνιο ήθος και ποιότητα, εξαιρετικό φίλο του χωριού μας. Στην Θεία Λειτουργία, παρευρέθη επίσης ο Πρόεδρος του Τ.Σ Οίτης κ. Πολύκαρπος Αστρακάς.
Μετά την αρτοκλασία και το μοίρασμα του Άρτου, οι πιστοί ως συνήθως μετέβησαν στο Πνευματικό κέντρου του χωριού όπου απόλαυσαν τον καθιερωμένο καφέ, ενώ οι εορτάζοντες φίλεψαν όλους με γλυκά.
Το εορταστικό 2ήμερο αυτό, υπήρξε εξαιρετικό από κάθε πλευρά και ευχή όλων είναι να συνεχίσει να ζει τέτοιες στιγμές το πλήρωμα και η εκκλησία του χωριού μας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.