ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας

 
 
 
 
 
Την Κυριακή το απόγευμα στις 7.30, στο αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» με τους μαθητές της Σχολής.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η πρόοδος των μαθητών. Γι’ αυτό και μαθητές της σχολής που ανήκουν σε όλα τα επίπεδα σπουδών, έψαλλαν από έναν ύμνο της επιλογής τους προβάλλοντας την εξέλιξη, την αγάπη και το ζήλο τους για την ιερή τέχνη της ψαλτικής.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο διευθυντής της Σχολής κ. Ανδρέας Ιωακείμ απευθυνόμενος προς τους γονείς των παιδιών, τους ανέφερε πως σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσουμε θάρρος στα παιδιά, να επιβραβεύσουμε τον αγώνα και την προσπάθειά τους και να καμαρώσουμε την πρόοδό τους. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγάπη που δείχνουν τα παιδιά προς την ψαλτική τέχνη και ευχαρίστησε τους καθηγητές της σχολής για τον ζήλο που επιδεικνύουν αλλά και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το καθήκον που τους έχει ανατεθεί.
Στη συνέχεια οι μαθητές απέδωσαν από έναν ύμνο προκαλώντας τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση των παρευρισκομένων.
Πριν τη ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Aρχιερατικός Eπίτροπος Λαμίας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Σερέτης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας απηύθυνε λόγους πατρικούς, τονίζοντας την αξία του να ασχολείται κάποιος με την ιερή τέχνη της ψαλτικής και συνεχάρη τους μαθητές, τους καθηγητές και τον διευθυντή της Σχολής για το έργο που επιτελούν.
Στο τέλος επιδόθηκαν τα βραβεία των νικητών του πανελληνίου διαγωνισμού ψαλτικής που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Βόλο καθώς και αναμνηστικά δώρα σε κάθε μαθητή της Σχολής.
Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά από τη Σχολή μας και η ανταπόκριση του κόσμου ενθουσίασε και έδωσε θάρρος στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.