ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η πόλη της Λαμίας ετοιμάζεται να εορτάσει τον πολιούχο και ελευθερωτή της Ευαγγελιστή Λουκά

 

 

Η πόλις της Λαμίας ετοιμάζεται να εορτάσει την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Οκτωβρίου τον πολιούχο και ελευθερωτή της Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν με πανηγυρικό Εσπερινό στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, στον ομώνυμο Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.
Την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελιστού Λουκά μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα παραμείνει η Εικόνα για μία εβδομάδα.
Με πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, θα προσέλθουν στην πόλη μας, για να τιμήσουν την πανήγυρη του Αγίου Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελλασώνος κ. Χαρίτων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.
Η πανηγυρική θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί παγκοσμίως μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον τηλεοπτικό σταθμό «4Ε» της αδελφότητος «ΛΥΔΙΑ» και από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος».
Προσκαλούμε τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος να τιμήσει την μεγάλη εορτή του Αγίου Λουκά, με τις πρεσβείες του οποίου πριν 70 χρόνια την ίδια ημέρα της εορτής του, απελευθερώθηκε η Λαμία, από τους Γερμανούς κατακτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.