ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Tον προστάτη του εόρτασε το Εκκλ. Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας (ΦΩΤΟ)



img 43832
Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, έψαλλαν δε δύο βυζαντινοί χοροί, ο πρώτος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και τέως Σχολάρχου κ. Στυλιανού Μαστρογιάννη και ο δεύτερος υπό των μαθητών της Σχολής.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο άγιο τονίσας ότι ο άγιος Στυλιανός δείχνει σε όλους μας τον δρόμο του αγιασμού.
Ο άγιος διδάσκει και σήμερα στα παιδιά μεν να κρατήσουν την παιδική τους αγνότητα και ότι κάλο παρέλαβαν από το σπίτι τους να το επαυξήσουν και να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα με χαρίσματα και αρετές, στους μεγάλους δε να προσέχουν να μη συντελούν στην γήρανση και παλαιότητα της ψυχής.
Αυτό που γερνάει και ρημάζει την ψυχή είναι η κακία και η αμαρτία. Όσοι λοιπόν ζούμε μέσα στην Εκκλησία πρέπει να έχουμε το αίσθημα της νεότητος. Να είμαστε πάντα παιδιά, όχι στη φρόνηση, αλλά στην κακία.
Αναφερθείς στο Εκκλησιαστικό Σχολείο ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι εμείς θα δώσουμε μάχη να κρατηθεί στην Κεντρική Ελλάδα η ιστορική Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.
Το Σχολείο αυτό δεν πρέπει να χαθεί, πρέπει να παραμείνει και να συνεχίσει να ακτινοβολεί. Μπορεί τα Εκκλησιαστικά Σχολεία μέσα στην αλλαγή της ατμόσφαιρας της Εκπαιδεύσεως να υφίστανται αλλοιώσεις αλλά ίστανται επί θεμελίων και συνεχίζουν την παράδοση με την δική μας επαγρύπνηση, των διδασκάλων, του προσωπικού, των αποφοίτων και όλων των αγαπώντων την Σχολή.
Στο τέλος συνεχάρη τον νέο Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Ζαχαράκη και όλους τους Καθηγητές και το προσωπικό, διότι εξακολουθούν να είναι επί των επάλξεων και συνεχίζουν την καλή πορεία της Σχολής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων, εφόρων, διδασκάλων, μαθητών και υπαλλήλων της Σχολής. Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στην τραπεζαρία, όπου η χορωδία των μαθητών υπό την διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής της Σχολής κας Βασιλικής Γούση απέδωσε εορταστικά τραγούδια.
Έπειτα, ο Διευθυντής κ. Ζαχαράκης εκ μέρους όλων επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ένα συμβολικό δώρο και οι οικότροφοι μαθητές της Εκκλησιαστικής Εστίας εδώρισαν μία καλαίσθητη εικόνα της Παναγίας, την οποία φιλοτέχνησαν οι ίδιοι.
Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Σχολικών Συμβούλων κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, καθηγητές και μαθητές της Σχολής, πολλοί απόφοιτοι, πιστοί και κυρίως πολλά παιδιά που προσήλθαν για να πάρουν την ευλογία του προστάτη τους Αγίου Στυλιανού.
Αξίζει να σημειωθεί πως και τις δύο ημέρες των λατρευτικών εκδηλώσεων κατέκλυσαν το μοναδικό, για την περιοχή της Λαμίας, Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού πλήθος πιστών από την Λαμία και τα γύρω χωριά.
img 3851 0
img 3853 1
img 3860 0
img 3861 0
img 3876
img 3887 0
img 3889 2
img 3893 1
img 3897
img 3907
img 3912 0
img 3919 0
img 3931 0
img 3940
img 3948 0
img 3957 0
img 3975 0
img 3979 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.