ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

EK NΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ





Συγχωριανοί και φίλοι

Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή τη γενική συνέλευση και στη συνέχεια των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Παροριτών ΄΄Οι Αγιοι Θεόδωροι΄΄.
Πρώτα απ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω τόσο για την στήριξη σας στο σύλλογο τα 18 χρόνια λειτουργίας του,όσο και για την προσωπική τιμή που μου κάνατε και με την ψήφο σας με τοποθετήσατε για δύο συνεχόμενες θητείες Πρόεδρο του Συλλόγου μας.
Όλοι οι Παρορίτες που  έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια απο διάφορες θέσεις το Συλλογό μας ,έχουμε προσπαθήσει,άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο για να κρατηθεί και να λειτουργεί μέσα στην ασχημη οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας.
Θέλω να ζητήσω συγνώμη για τυχών λάθη και παραλείψεις που έγιναν στα 7 χρόνια της δικής μου θητείας ως προέδρου,αλλά λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν ασχολούνται με κάτι.Γι αυτό πάντα είχα ως οδηγό κατά τη διάρκεια της θητείας μου τη δική σας συμβουλή και υπόδειξη.
Καθε φορά που έρχονται οι εκλογές του συλλόγου μας,ερχονται οι θύμησες και οι αναμνήσεις,και η σκέψη γυρίζει 20 χρόνια πρίν.Αρχές Σεπτεμβρίου του 1996 που χωρίς να καθήσω να το σκεφτώ πολύ,άρχισα να μαζεύω τα πρώτα ονόματα των Παροριτών της Αττικής,τις διευθύνσεις,τα τηλεφωνά τους προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά ένα όνειρα πολύ παλιό των Απανταχού ευρισκομένων Παροριτών,που ήταν η ίδρυση του συλλόγου που θα ενώνει τους Παρορίτες.Οι δυσκολίες πολλές,οι απογοητεύσεις περισσότερες.Γύρισα όλη την Αθήνα για να μαζέψω απο τους Παρορίτες τις διευθύνσεις των συγγενών τους.
.Σιγά σιγά το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και με το υπαριθ 866/1999 καταστατικό ιδρύσεως του Συλλόγου το οποίο εγκρίθηκε απο το πρωτοδικείο Αθηνών,άρχισε να λειτουργεί .Για την πρωτοβουλιά αυτή το πρώτο Δ.Σ. με έγραψε στο βιβλίο μελών του συλλόγου με τον αυξωντα αριθμό 1, το οποίο και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα,αλλά παράλληλα με γέμισε και με μεγάλη ευθύνη για τη συνέχεια της λειτουργίας του .
Ολα αυτά τα 18 χρόνια που λειτουργεί ο Συλλογός μας ,μαζί με όλους τους συγχωριανούς μας Παρορίτες παλέυουμε για τη συνέχειά του,γιατί αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ των Απανταχού Παροριτών με το όμορφο χωριό μας.
Σίγουρα ένα απο τα λάθη των εκάστοτε Δ.Σ. των τελευταίων 11 ετών ήταν η αδρανοποίηση των Παροριτών της Αττικής,και αιτία η οικονομική κρίση αλλά και το γεγονός ότι πλέον δεν κάνουμε εκδηλώσεις στην Αθήνα με αποτέλεσμα να μην δείχνουν έντονο ενδιαφέρον οι Παρορίτες που διαμένουν στο λεκανοπέδιο .
Για το λόγο αυτό ζητώ προσωπικά συγνώμη ως πρόεδρος τα τελευταία 7 χρόνια  απο τους συγχωριανούς μας της Αττικής.
Ας αρχίσουμε την επαναδραστηριοποίησή σας  με τη γενική συνέλευση και στη συνέχεια των εκλογών του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν όπως έχουμε ανακοινώσει στης 28 Φεβρουαρίου.
Οσο μεγαλύτερη είναι η παρουσία σας στις εκλογές,τόσο ποιό δυνατός θα βγεί ο συλλογός μας και ενωμένοι οι Απανταχού Παρορίτες να τον οδηγήσουμε στην 3η δεκαετία απο ιδρύσεώς του.
Η ενότητα των μελών μας αλλά και των συγχωριανών μας είναι υποχρέωση τόσο του απερχόμενου Δ.Σ. όσο και του νέου που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Ως Δ.Σ. μια απο τις συγκινητικές στιγμές ήταν η δημιουργία του γραφείου του συλλόγου μας στο χωριό μας,στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου.Τα εγκαίνια όπως γνωρίζετε πραγματοποιήθηκαν στης 2 Ιανουαρίου ε.ε. Στους τοίχους του γραφείου πλέον έχουν αναρτηθεί σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις απο το 2009 και έπειτα,ωστε να αφήσουμε στα επόμενα Δ.Σ. κάτι που να θυμίζει το παρελθόν του συλλόγου μας.Στο αρχείο υπάρχουν επίσης και τα ομοιότυπα έγγραφα-πιστοποιητικά των Μπεσχεναίων Αγωνιστών που πήραν μέρος στην Εθνεγερσία του 1821,τα οποία και αποτελούν κειμήλια για το Συλλογό μας.Θα πρέπει το επόμενο Δ.Σ. που θα προκύψει απο τις εκλογές να το αξιοποιήσει κατάλληλα,και να το αναδείξει για να το παραδώσουν στις επόμενες γενεές.


Τελειώνωντας θα ήθελα να ζητήσω τη στηριξή σας στις επερχόμενες εκλογές,με τη δεσμευσή μου να τιμήσω την εκ νέου εμπιστοσύνη σας ως μελος του νέου Δ.Σ.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ  ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΡΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Κορδαλής Θεόδωρος
Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Παροριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.