ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

17 χρόνια στο Πηδάλιο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)fti1a
Σήμερα Κυριακή 17 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Κοτσάνου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή ετόνισε ότι η αφροσύνη του πλουσίου έγκειται στο γεγονός ότι τα δώρα που του χάρισε ο Θεός τα φυλάκισε στο «εγώ» του και δεν τα διαχειρίστηκε ώστε να πλουτίσει κατά Θεόν.
Τα ανθρώπινα πλούτη είναι φθαρτά και εφήμερα. Η προσφορά και η αγάπη είναι θησαυρός που δε φθείρεται ποτέ και μας καθιστά πλουσίους κατά Θεόν.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανακοινώνοντας τα Εγκαίνια του Ραχουτείου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και προσκαλώντας τον λαό να συμμετάσχει είπε τα εξής:
«Τα μεγάλα γεγονότα που συνδέονται με την προσωπική μου ζωή συνηθίζω να τα τιμώ και να τα θυμάμαι συνδέοντάς τα με τα καλά έργα. Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με ενεθρόνισε στον ιστορικό θρόνο της Φθιώτιδος και από τότε είμαι πνευματικός σας Πατέρας και Ποιμενάρχης. Γι’ αυτό σήμερα το απόγευμα στις 5 σας καλώ όλους να εγκαινιάσουμε το ανακαινισθέν εκ βάθρων Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και να δοξάσουμε τον Θεό που δίνει τη δύναμη σε όλους εμάς και κατά την δύσκολη αυτή περίοδο να επιτελούμε έργα αγαθά, όπως αυτό το ίδρυμα, στο οποίο θα περιθάλπονται και πάλι εμπερίστατοι ηλικιωμένοι αδελφοί μας».
fti2a
fti3a
fti3
fti4
fti5
fti6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.