ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αγιασμός στη Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών της Ι.Μ. Φθιώτιδος



poim1
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, καταρτίσθηκε πρόγραμμα 40 εισηγήσεων για τους υποψηφίους Κατηχητές μας. Η λειτουργία της Σχολής Υποψηφίων Κατηχητών άρχισε την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου το απόγευμα με Αγιασμό που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Λαμίας.
Πρόκειται για ένα μικρό Θεολογικό Σεμινάριο, το οποίο θα δώσει τις πολύ απαραίτητες θεολογικές γνώσεις στους Υποψηφίους Κατηχητές των Ενοριών όλης της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.
Μετά τον Αγιασμό, στον οποίο παραβρέθηκαν πενήντα περίπου νεανικά και άλλα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κατηχητικού της Έργου, δηλ. Καθηγητές, Ιερείς και σπουδαστές της Σχολής, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους οικοδομής, κατάλληλους για την Σύναξη αυτή. Ετόνισε τη σπουδαιότητα του έργου της Κατήχησης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα βρούν μπροστά τους οι Κατηχητές, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την νοοτροπία του κόσμου, αλλά και τη θεία ευλογία και την ουράνια αμοιβή που θα έχουν εκ μέρους του Θεού για το ιεραποστολικό και εκκλησιαστικό αυτό κοπιώδες έργο.
Μετά τον Σεβασμιώτατο συμπλήρωσε εύστοχα στους παραπάνω λόγους του Μητροπολίτου και ο πρόεδρος της προσπάθειας αυτής Ιατρός κ. Κων/νος Πετρόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη, όπως κάθε ενορία αγκαλιάσει ολοπρόθυμα το έργο της Νεότητος και τιμήσει δεόντως τους νέους εργάτες του Ευαγγελίου στα Αρνία του Χριστού μας.
Στο τέλος της όλης αυτής σεμνής τελετής επεδόθησαν από τον Σεβασμιώτατο τα Πτυχία στους αποφοιτήσαντες σπουδαστές της περυσινής περιόδου και παρετέθη δεξίωση σε όλους από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού και τον Προϊστάμενο αυτής π. Ιωάννη Αυγέρη.
Παρών στην Εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων κ. Κων/νος Σπαλλιώρας, Δρ. Θεολογίας, Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Μοναστηρίου και Καθηγητής της Σχολής Κατηχητών, ο οποίος είχε μια πολύ χρήσιμη επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο και τους Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Αξίζει να αναφέρουμε τα μαθήματα που θα διδαχθούν στην φετεινή Περίοδο 2014 – 2015, που άρχισε από σήμερα, για να καταλάβουμε το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης και την ποιότητα της διδασκαλίας, στην οποία θα μετάσχουν οι υποψήφιοι Κατηχητές.
Τα πεδία των Μαθημάτων είναι: Αγία Γραφή, Δογματική, Κατήχηση, Λειτουργική, Θρησκειολογία-Αιρέσεις, Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Κατήχηση και Τεχνολογία, Επιστήμη και Πίστη, Βυζαντινή Μουσική, Αγιογραφία, Διδακτική (πρώτες Βοήθειες).
Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο οποίο ανήκει και η Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών, είναι επίσημο Ίδρυμα, έχει ίδιον κανονισμό εγκεκριμένο από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας και αναγνωρισμένο από το κράτος (Φ.Ε.Κ. 1511/7-9-2010).
poim2
poim3
poim4
poim5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.