ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Προαγωγές δύο Φθιωτών Κληρικών στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκτυπώσιμη μορφήΑποστολή μέσω emailΕξαγωγή σε PDF

 

Χαρμόσυνα γεγονότα για την Μητρόπολη Φθιώτιδος έλαβαν χώρα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Η Ιερά Σύνοδος με πρόταση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου προέβη σε εκλογές νέων Επισκόπων. Μεταξύ των εκλεγέντων είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κατάγκας κ. Μελέτιος, του οποίου η Επισκοπή ανυψώθηκε σε Μητρόπολη και ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καραγκούνης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως, ο οποίος εξελέγη βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχου, με τον τίτλο Βερενίκης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εκλογή των δύο αυτών αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας έγινε την ημέρα που η Σχολή πανηγυρίζει τον προστάτη της Άγιο Στυλιανό.
Μετά τη θεία Λειτουργία έγινε γνωστή η εκλογή των δύο αποφοίτων προς μεγάλη χαρά του Διευθυντού, των Καθηγητών και των μαθητών.
Ο Σεβασμιώτατος μόλις πληροφορήθηκε την εκλογή των δύο Φθιωτών Κληρικών έδωσε εντολή να σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ναού της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, της Τιθορέας, τόπου καταγωγής του εψηφισμένου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου και του Νέου Μοναστηρίου της Επαρχίας Δομοκού, τόπου καταγωγής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου.
Ευχή όλων μας είναι να έχουν μακρά και καρποφόρα Αρχιερατία. Άξιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.