ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)



img 4295 0
Στο κατάμεστο από πιστούς Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Ο δι’ ημάς νηπιάσας Θεός», την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επίκαιρη ομιλία υπό του κ. Κωνσταντίνου Βαλτινού, Θεολόγου – Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμ­νους και κάλαντα, τα οποία απέ­δω­­σε η πολυμελής χορωδία και η πα­ραδοσιακή ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μου­­­σικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου ενώ τους ύμνους προλόγισε ο κ. Λαμπρινός Καλλιακούδας.
Την εκδή­λω­ση έκλεισε ο Σεβα­σμιώ­τα­τος Μητρο­πο­λί­της Φθιώτιδος κ. Νι­­­κόλαος, ο οποίος αφού συνεχάρη τον χοράρχη, τα μέλη της χο­ρω­δίας και της ορχήστρας και τον παρου­σια­στή, αναφέρθηκε στο μεγάλο και κοσμοσωτήριο γε­­­γονός της εναν­θρω­πήσεως του Θεού Λόγου τονίσας ιδιαιτέρως τον σκο­­­πό της ενανθρωπήσεως του Θεού, που είναι η θέωση του αν­θρώ­που.
Αμέσως μετά την εορταστική εκδήλωση στην διπλανή αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο τα Εγκαίνια της 1ης Εκθέσεως Υφαντικής Τέχνης.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα υφαντικής, τα οποία δημιούργησαν οι μαθήτριες της Σχολής Υφαντικής της Μητροπόλεως, που στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου, με 6 αργα­λειούς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία της και προσφέρει σπάνια και περιζήτητα έργα υφαντουργίας.
Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά και να προμηθευτεί τα υφαντά που δημιούργησαν με ζήλο και μεράκι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι πρώτες μαθήτριες της Σχολής.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Καθηγήτρια και τις μαθήτριες που έδειξαν επιμέλεια και πολύ γρήγορα κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα τόσο σημαντικό έργο, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και διάδοση της υφαντικής τέχνης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες 9-12π.μ. και 5-7μ.μ.
Στις δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Υποδιοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης Γεώργιος Καρπέτας, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, ο τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Φώσκολος, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης με Καθηγητές και μαθητές, άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών, ιερείς της πόλεως και πλήθος κόσμου.
img 4189 0
img 4204 1
img 4208

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.